Lurö Gästhärbärge

Gästhärberget ligger i anslutning till gården Stenstaka på Lurös sydvästra udde. Här driver Gunnar och Håkan Lurö Gästhärbärge & Krog. 

Gästhärbärget består av:

  • Fyrhuset; en hitflyttad Vänerfyr som rymmer 7 sovrum med 14 bäddar. Med möjlighet till en extrabädd i varje rum och ett sovloft erbjuder huset som mest 23 bäddplatser. Ett stort allrum med utsikt över Vänerhavet och braskamin

  • Sjöboden; en mindre byggnad som erbjuder mysig logi med 8 bäddar och braskamin och stort bord med bänkar och sittplats för alla. Här sover man i våningssängar eller på sovloft med madrass på golvet.

  • Stugorna Lovart och Vindöga är inredda med 6 bäddar i tre olika sovutrymmen vardera, enkla pentryn, braskamin och placerad med underbar utsikt över Vänern från den lilla terrassen.

På Logen, servicebyggnaden,  finns allt du behöver för att stilla din hunger. Laga din egen mat i det välutrustade vandrarhemsköket eller låt dig skämmas bort i vår egna skärgårdskrog Lurö Krog där kocken jobbar med traktens råvaror. Ett stort trädäck utanför matsalarna och grillar att låna med, samt grillar ute på klipporna, finns för dig som hellre äter under bar himmel.

Hungrar du efter arbete, kunskap eller annan gruppsamvaro finns utrymmen möblerade för kurs eller konferens på övervåningen både i servicehuset och i Fyren.

Tvätt- och duschrum för våra gäster finner du  i en egen byggnad med fyra multrum-toaletter varav en handikappanpassad. Här finns också tre duschar och handfat med varmt och kallt vatten.

Du städar själv och tar med egna lakan, precis som på ett vandrarhem. Du kan också köpa korttidslakan och handduk hos oss.

OBS! Glöm inte att boka båtresan med oss, för inte ska ni väl simma ut;)