Lurö Gästhärbärge

Gästhärberget ligger i anslutning till gården Stenstaka på Lurös sydvästra udde som ägs av Säffle kommun. Här driver Ann-Marie och Gunnar Lurö Gästhärbärge & Krog. 

Gästhärbärget består av:

  • Fyrhuset; en hitflyttad Vänerfyr som rymmer 7 sovrum med 14 bäddar. Med möjlighet till en extrabädd i varje rum och ett sovloft erbjuder huset som mest 23 bäddplatser. Ett stort allrum med utsikt över Vänerhavet och braskamin

  • Sjöboden; en mindre byggnad som erbjuder mysig logi med 8 bäddar och braskamin och stort bord med bänkar och sittplats för alla. Här sover man i våningssängar eller på sovloft med madrass på golvet.

  • Stugorna Lovart och Vindöga är inredda med 6 bäddar i tre olika sovutrymmen vardera, enkla pentryn, braskamin och placerad med underbar utsikt över Vänern från den lilla terrassen.
  • Aggerud, segelbåten med 6 kojplatser, fördelat på 3 hytter, trivsam kajuta och stor sittbrunn. Aggerud ligger tryggt förtöjd vid stora bryggan.
  • Max Blå: en mindre segelbåt med plats för fyra, förtöjd vid stora bryggans insida. Stor och rymlig sittbrunn för härliga bryggseglarkvällar. Boendet har två fullstora bäddar och två något mindre.(Bild saknas ännu) 

 

På Logen, servicebyggnaden,  finns allt du behöver för att stilla din hunger. Laga din egen mat i det välutrustade vandrarhemsköket eller låt dig skämmas bort i vår egna skärgårdskrog Lurö Krog där kocken jobbar med traktens råvaror. Ett stort trädäck utanför matsalarna och grillar att låna med, samt grillar ute på klipporna, finns för dig som hellre äter under bar himmel.

Hungrar du efter arbete, kunskap eller annan gruppsamvaro finns utrymmen möblerade för kurs eller konferens på övervåningen både i srevicehuset och i Fyren.

Tvätt- och duschrum för våra gäster finner du  i en egen byggnad med fyra multrum-toaletter varav en handikappanpassad. Här finns också tre duschar och handfat med varmt och kallt vatten.

Du städar själv och tar med egna lakan, precis som på ett vandrarhem. Du kan också köpa korttidlakan och handduk hos oss.

Gästhärbärget på Lurö är den givna platsen för din semesterutflykt, konferens, kursverksamhet, naturstudier eller skapande verksamhet.